4.10.2017 г., 19:20 ч.

Смъртта оживява 

  Поезия » Друга
614 3 8

 

 

Да си вземем почивка и да тръгнем със теб

към старото кино. Ще си купим билет

за филма, на който никой няма да иде...

Така ще е наше цялото кино.

Така ще е наш последният ред.

Никой няма да седне да ни пречи отпред.

А филмът ще бъде стар, черно-бял,

актьорът – красив, но отдавна умрял…

И колко интересен е значи момента,

че виждаш го жив от старата лента.

Виждаш го млад, и слушаш – говори

на други отдавна мъртви актьори…

И става магия… такава… голяма…

И виждаш пред теб

как смъртта оживява!

 

Емил Стоянов

03.10.2017г.

© Емил Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??