22.11.2019 г., 15:26 ч.

Смъртта помолих 

  Поезия » Любовна
504 2 4

Старото дърво

към небето е протегнало

умиращите свои клони.
Дъждът вали

и с живителна влага

дарява корена му.
И на пролет листата

пак ще се разлистят,
защото дървото

не е готово за смъртта...
Смъртта помолих да ме вземе,
защото ти не искаш да си с мене
и да ме даряваш със живот...
И протегна тя към мене своя бял покров.
Пови ме със своята бяла тишина.
Седем часа животът ми

се бори със смъртта...
И пак съм жива,

дъждът изми лицето ми...
И пак те чакам,

към теб изпращам своя зов:
Със мен бъди във тоз живот!
Макар и малко да остава-
До мен бъди! 
Очите ми след смъртта ми затвори...

 

© МД Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??