26.02.2012 г., 11:31 ч.

Снегояд 

  Поезия » За деца
801 0 19

 

Бре, какъв е тоя глад?

Пусти вятър Снегояд,

ама се е развилнял...

Цяла зима не е ял.

Кой го знай, къде е бил

и къде ли се е крил,

ала я го виж сега –

лапа, лапа... От снега

скоро шушчица поне

няма да остане, не.

Чуй го, как фучи, бучи...

Сякаш с хиляди очи

търси – де го тоя сняг?

И защо ли в своя бяг

бърза толкоз много той?

Хич не ще да знай покой,

че с нестихващ апетит,

бре – кога ли ще е сит?

Скоро ще е.

Таз „уста”

ще затвори пролетта!

© Борко Бърборко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??