25.12.2009 г., 22:41 ч.

Снежен ковчег 

  Поезия » Пейзажна
513 0 0

Бяла и студена зима
клони поклонили се от сняг
а небето бяло вместо синьо
всичко тъне в снежен мрак

Скреж по старите стъкла
и ледени висулки по перваза
а далечината губи се в мъгла
мъгла откраднала пейзажа

По улиците оживени вечно
вече няма жив човек
дори в далечината недалечна
няма даже силует

Снежинка след снежинка
трупат се във снежното си одеяло
във въздуха ни птица ни калинка
тук сякаш времето е спряло

А ти гледаш тази обаятелна картина
но не виждаш снежния човек
той беше там,  но си замина
зимата погреба го във снежния ковчег

© Любослав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??