3.11.2015 г., 22:45 ч.

Снежинки 

  Поезия » За деца
604 0 0

Сипят се снежинки

бели и мънинки.

Скриват всичко, всичко

и зърна пшенични.

 

Весело подскачат,

бягат и се гонят.

А децата тичат

и снежинки ловят.

 

Малките снежинки 

са звезди мънинки,

с форми най- различни,

на всички обични.

 

И ги чакат тамо

работните стопани.

да покрият земята, 

да запазят семената.

 

1952г

© Василена Т Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??