Тихо и кротко вали ли, вали,
натежали са стрехите от сняг.
Белеят къщите, белеят дърветата,
в бяло се скрива и нощният мрак.
Весело пукат искрици в камината,
мирише на бор и смола,
огънят щедро топлина подарява,
отвън запява звънче на шейна.
Бяла и снежна се вие пъртината,
бели кончета тичат в снега.
В ледена дреха разхожда се зимата,
снежни картини рисува в нощта.
© Магдалена Костадинова Всички права запазени