14.01.2024 г., 13:32 ч.

Снежна усмивка 

  Поезия » За деца
193 2 13
 

Зимата подари снежна усмивка
на лицата, на всички деца.
Скри земята под своята вълшебна завивка
и им подаде своята бяла, мека ръка.

Те я хванаха, яхнаха луди шейни,
ски бързоходни обуха и зарисуваха смели
върху снега картините на своите мечти,
които от него са по-ярки и бели.

Зимата доволна яхна коня си вятърен
и препусна, позволила си кратка почивка.
Преди да тръгне, погледна към детето във мен
и подари ми своята снежна усмивка.

09.01.2015.

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??