26.11.2013 г., 21:33 ч.

Сняг 

  Поезия » Гражданска
458 0 4
Във косите ни пада снегът всеки ден
като бяла магия за орис
и навява във бръчици спомен студен,
и надежди затрупва за огън...

През очите-прозорци надничат души
и страхливо се свиват на топло.
Спят животи в суетни легла от лъжи
до сърцето – камина за вопли...

Греховете – във клетка от тежки вини,
искат само свободни да бъдат,
от желания цялото тяло боли -
луди страсти издават присъди...

Любовта като котка се гали сама
и все дебне край мисли с опашки,
щом успее да хване със ласка - една,
мърка сладко и в гърлото дращи.

Мъдростта се усмихва с разбита уста,
младостта ни надменно се кипри
и прегръща се с принца на хубостта,
а снегът гали, бузките щипе...

© Михаил Цветански Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??