8.01.2022 г., 10:34 ч.

Сняг 

  Поезия » Пейзажна
517 0 4

Бавно-бавно снегът от небето се сипе.
Всяка нежна снежинка е секунда една.
Сякаш Времето пее мелодия с припев.
Тласка в тиха безмълвност кораб с бели платна...

 

Всяка бяла снежинка е поредното чудо
на родена от нищото ледна сълза.
Тя е шепотът Божи, от обич събуден,
тя е хвърлена в извора скрежна роса.

 

Бавно-бавно и тих от небето се сипе,
пълен с нежни сияния първият сняг.
А под него, затрупан от мълчания,
 хлипа,
песен вятърна пеещ домашният праг.

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??