20.04.2012 г., 10:52 ч.

Сняг през април 

  Поезия » Пейзажна
575 0 4

СНЯГ ПРЕЗ АПРИЛ

 

Навън е китна пролет. Месецът- зелен април,

а вредом сняг нечакан земята я покрива,

овошките цъфнали е вече осланил.

Кому показва той своята сила дива?

 

Жадуваме и очакваме ний Пролетта

със слънчицето ласкаво, със красотата.

Със нея се възраждат мечти и младостта,

и най-красивите надежди на земята.

 

Затова ни е толкова чудно, чужд е нам

този сняг през красивия пролетен месец.

Посърнал ми се вижда днес и света голям.

Не радва ме и веселата птича песен.

 

Но кратък беше и този сняг, така неждан,

и този студ опасен и така омразен.

По-силна се оказа пак Пролетта, аз знам,

преборила се с напъна студен, напразен.

 

Вървя по улицата аз и отдалече

в трапчинка малка виждам - нещо се белее.

"О, Боже мой, пак сняг ли - викам - стига вече,

аз искам всичко вредом да се зеленее!"

 

Не е това то сняг, а листицата бели,

окапали от близки цъфнали дръвчета.

Напират силни соковете пощурели.

Наблизо гледам - скачат весели момчета.

 

"О, сняг, ти зло дете на зимата студена,

върви си вече, върви си и не ни мори!

Властта на Пролетта сега е отредена.

Върви далече, чак в Тилилейските гори! "

 

И нека вече душата да се отпусне!

И нека вече сърцето добро да закопней!

Към нас на буен кон нека Пролетта препусне!

А ти, пакостнико сняг, не връщай се, недей!

 

 

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви, Лебовски.Ще се постарая да бъда по- добра.
  • Имаш интересни хрумки, но ти се губи ритъмът на доста места. Поздрав!
  • Благодаря, Мария.Стига вече зима, студ, сняг.Тя още се мъчи, не иска още да си отива, но времето й вече е минало.
    И за млади , и за стари, Пролетта е все мила. Носи ни тя скъпи дари: мечти, надежди, сила.
    Желая ти пролетно, слънчево настроение.
  • Е кой иска още зимата,нека си върви.Нека пролетта пропускаща душите ни да развесели.
    Хареса ми!
Предложения
: ??:??