14.02.2024 г., 9:54 ч.

Социализиран самотник 

  Поезия » Свободен стих
72 0 0

 

 

Социализиран самотник

 

Вземам телефона си в ръка,

приплъзвам с пръсти по екрана.

В миг отваря се една уста...

потъвам в една страна мечтана.

 

И безброй снопове от светлина

на пейзажи и усмихнати лица,

омайват ме със красота и ведрина,

пъстри като великденски яйца.

 

Една мелодия, моя и любима

ме събужда от този миг красив.

Изниква на екрана, отвъд океана,

мой близък и приятел, тъй учтив...

 

Превъртайки като на покер автомат

сменям писания, картини и реклами...

А очите жадно преглъщайки отпиват

жадуваната красота за душа ми.

 

Някой от реалността, който е видял

множества истории от други светове,

открива във видео, това което е мечтал

и гледам аз в забрава като че от векове...

 

В търсене на любовта избирам

да докосна хора, надежди и съдби.

Сърце ми ги приема и не разбира, 

и наивно, и самотно си скърби.

 

Прекарвам времето си с телефона...

минават неусетно много часове.

Но разбирам, че не мога да запълня

с екрана моята дупка в сърце.

 

09.02.24г.

 

 

© Митко Бургазов Малчо Малешков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??