21.05.2017 г., 17:40 ч.

Софийска баница 

  Поезия » Пейзажна
507 1 1

Някъде горе все още блещука звезда,

миг очакване,

предутринна тишина,

вечна борба -

нощта и деня!

.....

Изведнъж куче пролайва,

птиците стреснати от лъч светлина

в един глас изпращат нощта!

Трамваят протяжно с железен рефрен

и той влиза в новия ден!

Колите познато хриптят и бучат,

мрачната пелена бавно се вдига,

разтворена в синева - изчезва над града.

утрото вече е тука

слънцето над блока отсреща намига!

© П Антонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??