16.01.2008 г., 9:27 ч.

София (версия януари 2006 г.) 

  Поезия » Гражданска
390 0 2
София
(версия януари 2006 г.)

Пица на парче - навсякъде
и животът - също на парче,
за цял - малцина имат някъде,
плюс мед и масло им тече.

Трамваи - жалки от мизерия
и пътници - разбити от живот,
без Живковата оранжерия
и без  държавния имот.

И лъскавите богаташки сгради -
изпрали мръсните мангизи,
стърчат над падащи фасади,
от минал строй с кирливи ризи.

Във дрехи, употреба втора,
пак на кило и на парче,
бръсне студ студени хора
и атеизъм ценности сече.

Груба реч и нагло отношение,
обвинения към Него и псувни
и вместо святост и прощение -
"Бе де ГО?!" - питаш, а къде си ти?

06. 08. 2006 г.
Прага




Молитва за България

О, Господи на Силите и Отче мой Йеова,
да възлезе плачът ми пред Твоето лице -
измъкни децата Си завързани от рова
и възвърни ни всички във едно сърце!

Ти втори път на българите погледни -
излей Духа Си, ангелите Си прати,
срини стените, пръснатите събери,
към Тебе викам - греховете ни прости!

15. 04. 2007 г.

Прага

© Станимир Тахов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??