20.08.2008 г., 20:12 ч.

Сонет №11 

  Поезия
517 0 1
 

СОНЕТ № 11

                      

Отиде си, не се обърна,

да ме целунеш за последен път.

Аз знам, че няма да се върнеш.

За тебе питат птиците, кръжат.

Не ме погубвай, ти върни се!

Да бъдеш моята русалка искам!

Вървя по пътя си орисан.

Но чувствам, че сме още близки.

Защо си толкова себична?!

Изпаднала в отчаяна заблуда.

Сърцето ти, душата ми отрича.

В света сме само двама луди.

Когато любовта сравняваш с кича,

       остава вярата, но без принуда.

© Венцислав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Когато любовта сравняваш с кича,

    остава вярата, но без принуда.
    ...
    Не страдай, верно,че сега обичаш, но щом една жена постъпва така, значи тя не иска.. любов.. Може би те боли, но.. преодолява се...
Предложения
: ??:??