24.08.2011 г., 17:09 ч.

Сонет 

  Поезия
405 0 1

СОНЕТ

 

Земята все ще се върти.

Животът ще си продължава,

а ние с тебе - аз и ти -

все чужденци в една държава.

 

Където огън е горял -

остава тлееща жарава.

Животът зъл, освирепял,

напред върви и продължава.

 

Не давай обичта ти чиста,

крака враждебни да окалят.

Да свети тя в очи лъчисти

и силата й да те сгрява.

 

Надежда всяка остави,

с неизбежното се примири.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??