28.03.2018 г., 3:08 ч.

Сонети 

  Поезия » Любовна, Оди и поеми
439 0 2

Превръщам се в падаща звезда, в случаен пътник. 
Превръщам се в сутрешна роса и твой отдушник.

Превръщам се в ранните минути на нощта и твоите неизразени думи. 
Превръщам се в нечия мечта, а ти ме губиш. 

 

Аз ставам и копнеж, и мрак, и сън, и пуст бездомник. 
Аз – съхнеща гора и буен огън. 
Скърбя за стара кукла, скъп любовник
Аз – влак без релса, бърз и безпосочен 
Слез на тая гара, 
следващата е за следващ бродник
Чета сонети на нощта, луната – мой сватовник
Признавам само за греха, за  останалото – нямам спомен.

© Натали П. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??