17.01.2013 г., 18:03 ч.

Спасена съм 

  Поезия » Любовна
688 0 6

Спасена съм

 

 На Нея

 

 

Спасена съм и нося се в отвъдното -
там, дето няма болка и презрение.
Не страдам по мечтите си несбъднати,
за грешни дни не търся опрощение.

Спасена съм и нищо, че ръката ти
не ще ми носи фрезии разлистени.
Ще бъдем с тебе в друг живот приятели,
по-мъдри, по-добри и по-пречистени.

Спасена съм. Недей тъжи по спомени -
не ще усетиш пръстите ни сплетени.
От сълзите за сетен път отронени
изплуваха кристали по ръцете ми.

Спасена съм и нося се в отвъдното,
а мрамор вместо мене вий прегръщате.
Не страдам по мечтите си несбъднати,
а моля се за своето завръщане...

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Светла
  • Понякога трябва да се пишат такива стихове, те пречистват!
  • Понякога пиша и такива неща...
  • Надявам се. Благодаря, че коментирахте.
  • Отишла е на по-хубаво място.
  • Какво да ти кажа, Кадир... Човек реши ли да пише депресивни глупости, много може да се изложи
Предложения
: ??:??