15.03.2020 г., 11:25 ч.  

Спасение 

  Поезия
907 1 3

В момента буря - вирус ни връхлита.
В преносен смисъл, тя е със корона.
Неизвестност и обърканост преплита...
удобно разполага се на трона.

И хукнаха невежи хора, егоисти,
по тъмни доби да щурмуват магазини.
Грабеха като безумни терористи...
за алчността не са измислени ваксини.

Безхаберието крак ще им подложи,
докато стигнат да се скрият зад стените.
Колички тикащи кат´ стрестнати госпожи,
срещу вятърните мелници, горките.

Но вече са нанесени щетите...
родителите възрастни, пазете мили хора.
Те през много бури са изнесли на плещите,

болести и глад и пак са нашата опора.

Спрете хора, спрете  да ядете!
Задръсти се земята от отпадъци!
Да диша, на Земята позволете,
защото ще и плащаме високи данъци!!!

 

© Теодора Атанасова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато наближава буря, някои строят стени, други - вятърни мелници »

19 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??