Спаси ме !
Отведи ме далеч от луминисцентните светлини,
които бъркат грубо в здрача на душата ми.
Спаси ме от усещането, че падам
в някаква отлъчена от света бездна ,
на дъното на която ме чака дяволът:
от нараняващата музика на пианото,
впита като железни зъби в сърцето ми.
Хвани ръката ми , нека избягаме
от зловещо надвисналия небесен свод,
от злобно смеещите се звезди,
от хапливите намеци на околните .
Да се скрием в някой нощен парк
с черномастилен цвят, да се скрием
от крадливите подмятания,
от самотните далечни погледи,
от чувството, че нищо не е вечно –
(направи така, че да бъде!).
Хвани лицето ми в двете си ръце ,
въпреки че не го виждаш,
и ми дай още веднъж вярата,
че съзнанието ми на свободен човек
може да се спаси…
© Момиченце Всички права запазени