18.06.2021 г., 9:48 ч.

Спасение в бурята 

  Поезия » Пейзажна, Философска
243 0 0

 

Спасение в бурята

 

Към облаците сиви първо леко –

гръмовно  после мълнии притурят

в пространството смълчано под небето –

атавистично предусещане за буря...

 

Във въздуха нахлува аромата

на билки и озон, и нещо друго,

което е загадъчно познато

и просто обещание за: чудо...

 

... и то избухва с ритъм от небето

и тътен разлюлявящ  Необята,

а на инстинктите си, общо взето,

разчиташ – да си подслониш главата!...

 

...но бурята преди  да гръмне о́ще

не си ли ти градил и без заплаха (!...) –

инстинктите наистина са мощни,

ала – безсилни  нямаш ли си стряха!...

 

17.06.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??