Спасение в бурята
Към облаците сиви първо леко –
гръмовно после мълнии притурят
в пространството смълчано под небето –
атавистично предусещане за буря...
Във въздуха нахлува аромата
на билки и озон, и нещо друго,
което е загадъчно познато
и просто обещание за: чудо...
... и то избухва с ритъм от небето
и тътен разлюлявящ Необята,
а на инстинктите си, общо взето,
разчиташ – да си подслониш главата!...
...но бурята преди да гръмне о́ще
не си ли ти градил и без заплаха (!...) –
инстинктите наистина са мощни,
ала – безсилни нямаш ли си стряха!...
17.06.2021.
© Коста Качев All rights reserved.