Спи, Красавице неземна!
Дано сънят те отведе
в чуден свят, какъвто заслужаваш.
Там - в приказките, във земя вълшебна,
където смее се безоблачно небе,
по улиците хората се поздравяват ...!
Спи, Момиче на мечтите ми!
Не бързай! Рано е!
Недей с магията да се сбогуваш...
Усмихваш се, притворила очите си -
е, значи, вярно е -
в съня си гола с вятъра танцуваш!
Спи, Неповторима и Единствена!
Обещавам, няма да прекъсвам
така безгрижния ти полет с птиците...
Спи, но не забравяй, че е истина -
обичам те и няма да откъсна
очите си от нежната ми хубавица...!
© Калински Всички права запазени