30.01.2006 г., 21:56 ч.

Спиралите на времето 

  Поезия
696 0 4

 


Спиралите на времето


Колко е чудесно
да си здрав!
С ясно съзнание
и мисли...
С остър слух
и поглед...
С прекрасно обоняние
и вкус...

Колко е върховно
да си здрав!
Да дишаш леко,
с пълни гърди...
Да тичаш бързо,
грациозно...
Да плуваш дълго,
неуморно...

Колко е красиво
да си здрав!
Да свириш мелодично
със уста...
Да рисуваш
по мокрия пясък...
Да изричаш
весели неща...

А колко нестабилен
е живота...
Днес си тук,
утре те няма...

Така че,
радвай се на всеки миг!
Така че,
радвай се на всеки час!

И чувствай, че ЖИВЕЕШ.
И чувствай, че ТРЕПТИШ.

И нека
мисълта ти бъде
ведра, ясна...
Пронизваща
Вселената безкрайна.

И винаги помни-
 Движението е Живот,
 Покоят - Край.
Търси развитието всеобхватно.
                                  30.01.98г./29.08.2006г.

© Атанас Коев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Направих някои корекции, Джейни...
    : )
  • Пропуснал съм редовната усмивка...
  • Колко е красиво да си здрав!
    Да свириш мелодично със уста,
    Да рисуваш по мокрия пясък,
    Да рецитираш весели неща...

    Да ,така е.Позрав!
  • Да се раздвижем за здраве
    много е хубаво
Предложения
: ??:??