25.11.2016 г., 7:48 ч.

Спиртен свят 

  Поезия » Хумористична
399 0 9

 

Стана Мечо от зарана и за работа се хвана.
Първо бира си отвори, работата му да спори.
После пък отскочи до мазето, да намери там мезето. 
Кацата със зелето отвори, но набързо после я затвори. 
Бъчвата с вино зърна и от него пет, шест чаши бързо сръбна.
После весел и напет тръгна в къщи на банкет.
Бързо музиката пусна и душата си отпусна.
Сипа си една ракия да добие зверска сила.
И така чаша, след чаша, че накрая се спиртяса.
Тръгна Мечо да си ляга, но тавана нещо взе да пада.
И звезди му се въртят, сякаш нещо му шептят.
Ах, че мъка, ах че мрак имало по този свят!
Че ракията не слуша и дойде му чак до гуша!
Утре сутринта ще става и със бира пак ще изтрезнява.
Туй се казва кръговрат в Мечовият спиртен свят!
Ха, наздраве му кажи, после и мезе сложи!
Туй се казва веселба, само сутрин да не го боли глава!

 

© Пламена Владимирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??