28.03.2008 г., 23:47 ч.

Спокойните пролетни дни  

  Поезия » Любовна
684 0 3
Не навлизай в спокойните пролетни дни.
Остани във зимата мъчна...
Остави ме... нека вървя и прости,
остани като спомен магичен.

С любовта ти се топлих... в сърцето се свих,
крадях от душата ти нежна.
Но тръгвам... ти чакай ме в този тих стих,
когато луната се свежда...

Когато самотната песен те спре...
не тръгвай след нея, любими,
поглеждай в голямото синьо море
и спомняй ти моето име!

Когато сълзите прелитат край теб...
не гледай нагоре, ранимо.
Ти ставай по-силен, от мъка обзет,
спомни си за мене, любими!


Не навлизай в спокойните пролетни дни.
Там аз съм една самодива...
Ти чакай ме... с зимните нощни мъгли,
с снежинките (бяла коприна).

© Маргарита Здравкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??