2.08.2011 г., 21:17 ч.

Спомен 

  Поезия » Друга
555 0 2

Пак тук сме, с липата на двора,

вечеряме двама щастливи.

Децата порастват тъй скоро,

поемат пътеки трънливи.

 

И спомен за миг ни увлича,

и вече пътувахме с тебе:

селцето кокетно наднича,

за наште мечти отредено.

 

Тук рядко човек ще се вестне.

Замира селото, замира.

А паметна плоча за Левски

на къща край пътя съзирам.

 

До нея и църква старинна

с прораснали тръни и храсти

Какво става с тебе, Родино?

И с кой да си кажем тук "Здрасти!?"

 

Къде са децата по двори,

къде са и гъските бели?

А камъкът сякаш говори

и мъката наша споделя.

 

Добре, че със теб сме си двама

и има какво да си кажем.

От минало - спомени само,

но с тях тук щастливи сме даже.

 

 

© Аз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря!
  • До нея и църква старинна,
    покрита от тръни и храсти.
    Какво стана с тебе, Родино?!
    И кой да ти каже тук "Здрасти!"

    Хареса ми! Поздрави!

Предложения
: ??:??