21.11.2013 г., 18:26 ч.

Спомен 

  Поезия » Любовна
680 0 3

Спомен близък за любима
киното навя.
Сякаш виждам я пред мене
скъпата жена,

как изви се тя към мене,
поздрави ме тя.  

Старостта сребрей сълзите,

свят романс повей.
Поглед - свян на крехка нежност,
бял копнеж пилей.
Изживяно, преживяно,
минало милей.

Преспи мисли мъка сипят,
образът кърви.
Блян свиреп сърце разкъсва,
бдение гнети.
Топла ласка натъжена
пали и боли. 

Спомен близък за любима,
стар отминал зов.
Сякаш виждам те пред мене,
лъч навеян, нов.
Как попари ме чаровна,
първата любов.

© Таню Танев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??