19.09.2022 г., 14:49 ч.

Спомен от мен 

  Поезия » Любовна, Философска
816 0 3

Наистина няма причина

да бъдеш до мен в този миг.

Ясно е, че ще си замина

и в тебе единствено стих

 

Като следа ще остане,

като тихо обещание нощем.

В сърцето ти, за да забравиш

за всичко, но мен да ме помниш.

 

Не оставай на гарата вечер,

даже след като заминал е влакът.

Не ми махай с ръка отдалече,

защото не заслужавам.

 

Но освен любовните си думи,

за тебе с метафори писани,

ще ти подаря и нещо друго,

от теб така силно обичано.

 

Ще ти дам и нещо по-ценно -

дар, по-вечен от снимка.

И вместо онези две думи заветни,

подарявам ти свойта усмивка.

© Ангела Топалова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ще откриете, че животът все още си заслужава, ако просто се усмихнете »

31 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Красив спомен! Добре дошла и успех ти желая!
  • Хубаво начало, добре дошла! Хареса ми стихът и те поздравявам, пожелавам ти успех и давам глас!
  • Добре дошло сред нас, Ангелче! Смелост е още с първото публикувано стихотворение в сайта да участваш в предизвикателство-конкурс. Точно затова те поздравявам и ти слагам максималната оценка пет! Ще чакам и други твои стихотворения! Успех, мило дете!
Предложения
: ??:??