17.06.2019 г., 11:23 ч.

Спомен в лятна вечер Лятна вечер 

  Поезия » Любовна
269 0 2

Спомен в лятна вечер

 

Лятна вечер... Нежен хлад...

Тишината гали...

В мислите съм странно млад

иначе – едва ли...

 

И сърцето бие пак

пулса е в ушите,

стеле се прозрачен мрак

радват се душите...

 

Залеза гори червен

дни вещае бурни –

​​​нощ със край предизвестен

чака да се втурне...

 

Спомен в ритъм приглушен

в тъмното ме дебне

и до следващият ден

няма да побегне...

 

В него има и Любов,

но и много болка –

за компромис е готов

без да пита: Колко?...

 

...Имаше една Жена

в друга лятна вечер

и във края на нощта

тя бе моя вече...

 

Но когато в зарево

пламна хоризонта

пожела ми: със добро

вечно да я помня...

 

... Оттогава всяка нощ

споменът е тука

и сред звездният разкош

като луд се лута

 

със надежда, че от там

по лъчи сребристи

Тя, със свян преодолян,

слиза с „грешни” мисли,

 

а във ново зарево

няма да избяга

и във моето легло

сънна се изтяга...

 

...в спомени един Живот

горе-долу мина,

но съм чул, че втори Ход

той едва ли има!...

 

21.01.2010.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасно стихотворение!
  • Написано е сякаш се долавя далечно ехо на едно друго щастливо живяло сърце. Много нежен стих.
Предложения
: ??:??