18.12.2014 г., 0:31 ч.  

Спомени 

  Поезия
573 0 1

От сън спомен няма,
но и от спомени няма сън.
Замислиш ли се, те те изгарят.
Остава тишина. Нито тон, нито звън.
 

В нощта, когато сам останеш
и няма нещо да те разсее,
тогава и двамата знаем –
най-трудно е да се смеем.
 

В мислите ти щом не е спокойно,
сърцето ти когато се свива,
тогава изчезва и сънят, и покоят.
И нощта така си отива.
 

Понякога даже и плачем,
а после горделиво бършем сълзи.
Сутринта се усмихваме, сякаш
няма нищо и не ни боли.
 

И минаваме мемориално през дните,
а после по цели нощи не спим.
Спомени наши, защо ни горите?
Очаквахме с вас да се тешим. 

   
Р. Братанова

© Рали Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прекрасна творба-изповед!Спомените -това са нашият живот без тях не можем!Поздравления!
Предложения
: ??:??