5.04.2019 г., 21:12 ч.  

Спомени 

  Поезия
526 2 4

Оставих хляб на масата и ябълки червени,

оставих лоши спомени- спомени забвени!

Погледнах през прозореца течаха дни след дни,

а хората минаваха през рамки от мечти.

 

Оставих свойте грижи, оставих що е в плен,

с лъжичката за времето аз грабнах част от мен!

Погледнах през прозореца- пръстен на земята,

слънчев лъч го вдигна, даде му позлата!

 

На масата до хляба оставих тежък ден,

чернилката от спомени загнездила се в мен!

Погледнах през прозореца- човек на дървен трон,

държейки във ръцете си пресъхнал камертон!

 

На масата до хляба и ябълки червени

задрасках тежки спомени, изчистих всичко в мене!

© Лидия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??