Живот - в отминалия ден,
прелистена отзад-напреде книга.
Потапям се из спомени във мен,
размекнала следи от парафина.
Без мое"вчера" пуста и без глас,
ще гледам в "утрето", за да се видя,
а там ще срещна следващата аз,
НЕ търси ме, а аз съм дух прозирен.
© Искра Радева Николова Всички права запазени