31.03.2009 г., 22:41 ч.

Споменът за онова лято 

  Поезия » Любовна
887 0 1

Споменът за онова лято

 

Не съм те забравила,

а съм подтискала,

красивото чувство

и макар да е истинско.

 

Аз съм желала

да превъзмогна

искрата в сърцето си

и да се домогна.

 

До свободата си -

без последствия!

Искам те!

Липсват ми твоите ласки.

 

Описание вяло

и в есенни краски,

преплетени с чувства,

отново израства.

 

Споменът хубав,

за онова лято,

с руините в Хисар

и среднощна разходка в полята.

 

Болка, желание,

без фойерверки.

Но с чуждо влияние

и безбройни проверки...

 

Аз просто обичам.

Влагам хубави чувства.

Не се впечатлявам

от нечие лустро!

 

Давам си сметка:

Такова няма

без убеждения

и силна вяра!

 

Аз имам в излишък,

но без твоето рамо,

душевен стимул, спокойствие,

макар и престорено само...

 

Едва ли ще кажа:

Обичах те! Исках те!

Но себе си, за да накажа

Аз просто - подтисках те!

 

И ми остана споменът,

този, красивият -

за онова лято,

с нощни разходки в полята!

© Веси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??