20.10.2023 г., 9:15 ч.

Спяща моя красавице... 

  Поезия » Хумористична
362 0 0

 

Синеока моя, русокоса.

Толкова красива си, дивна и добра.

Твоята хубост омагьосва

страната ни, за мен - е ясно,

че може и света.

 

Спиш ли ти - България  заспива.

Заспиват гарите и кръчмите дори.

Феновете футболни по стадионите заспиват.

Заспиват и ченгетата във своите коли.

 

Събудиш ли се – грейва ни страната,

за кратък изстрел, като лъч през пролетта.

Инвестиции долитат. Пращи от злато и хазната.

България превръща се в мечта.

 

 

Синеока моя, русокоса, аз моля те-

смали спането само!

Че заради твоя дълъг сън,

пак ще се пробват с нови политики,

и с поредната догонваща програма!

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??