22.03.2011 г., 19:55 ч.

Сребърно огледало 

  Поезия » Друга
755 0 0

Нима това е само сянка

на нещо, което прежде е било,

но забравено от нас - влизайки в тез тела,

оставяйки Душа безсмъртна...

 

Играта е игра на сенки

със всякакви на вид огледала,

но останеш ли ти кух като тръстика,

достигаш други върхове...

 

Люляна от всякакви ветрове,

изпрана пак и пак от много дъждове,

излъскана до блясък с пясък,

се превръщаш в огледало сребърно нетленно

на всичко около теб.

 

И върти се на глухарчето цветът...

 

© Есфир Асфар Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??