10.11.2013 г., 21:05 ч.  

Сред запалени звезди 

  Поезия » Философска
473 0 5

Сред запалени звезди



Защо отмина този бурен вихър

и бавничко душата се смрази?
Луната някак бликнала и тиха -
бледнее сред запалени звезди.

Къде потъна светлата надежда?
Дали в Земята - в адски пещери?
Но Вярата през тъмнина превежда
и в хаоса е брод на мисли, дни.

През купола небето се привежда,
прекрачва граници, покои и мъгли,
и цветето на нашата надежда
изправено сред бурите стои.

 

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??