19.01.2011 г., 14:08 ч.

Среднощна мълния 

  Поезия » Гражданска
461 0 2

„... Среднощен вихър; пръскат капки: тъмен шум...

... Из хаосни простори

едно страдание, една велика тайна

на моята душа говори.“

Пейо Яворов

 

Там,

в долината непрогледна на скръбта,

внезапно

ще се разкриеш.

Пламнала,

изгаряща –

като във мълния!

 

Мъчително

ще се стремим

един към друг.

Безкрайно

и ненаситно –

със очи невиждащи.

 

А после

ще разберем, изтръпнали,

че е било

единствено в съня ни,

който

още не сме сънували.

 

И няма никой.

Там.

Няма никой.

 

                                                Иван Бързаков, София, декември 2009

 

 

 

 

© Иван Бързаков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравления!
  • Стиховете, Ви г-н Бързаков са невероятни!Пресъздават един свят от почти забравени спомени и красота!... Онази, истинската красота към която се стремим цяла вечност,може би...
Предложения
: ??:??