Всеки винкел стомана
е в ръцете ни - коз.
Всяка дупка в колана
е от сутрешен крос.
Всяка пълна промяна
е от травма на нос.
Всяка хвръкнала врана
не Е - албатрос.
Всяка нощ сред океана
е с небе на поднос.
Всеки Ердингер с пяна
е със вкус на кокос.
Всяка мутра с охрана
е отделен въпрос.
Всяка пура в Хавана
подлежи на изнОс.
Всеки шеф край волана
е системен тормоз.
Всяка бяла - Мецана
си е баш албинос.
Всеки гей от Монтана
е обиждан от лос.
Всяка цаца - в тигана
си е млад карагьоз.
Всяка банка в Ботсвана
се нуждае от внос.
Всяка битка без рана
е спагети без сос.
Всеки ден - на екрана
са с костюми на Бос.
Всеки гост без покана
е излишен матрос.
Всеки хор Бодра смяна
чурулика кат кос.
Всеки ден под юргана
съм атлет - виртуоз.
Очаквам днес опровержения
или пък вашите - прозрения!
Юри
Йовев
Ноември
2019 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени