19.03.2012 г., 13:07 ч.

Среднощно танго 

  Поезия » Любовна
727 0 5

 

 

Среднощно танго

 

 

Пред църквата площада...Полунощ е...

...И само ние влюбени, отнесени...

Целувам те задъхан...Шепнеш: още..

Звездите гледат, върху нас надвесени...

 

Съвсем нарядко някой преминава,

загледа се и продължи си пътя,

че сам върви навярно съжалява

и може би гнети го болка тъпа...

 

С внезапен повей Вятърът донася

от някъде мелодия вълшебна,

звездите облак заблуден загася-

с очакване ти в здрача ме погледна.

 

С мелодия далечна, позабравена

(мелодия от старите любови)

едно танго дойде сега не канено

със стари страсти, но разпали нови...

 

И там във полунощ и на площада,

когато те поканих да танцуваме

и Вятърът дори се изненада,

макар че със полата ти лудуваше...

 

С теб влязохме във резонанс и ето:

усещах как с дихателния ритъм

докосваш ме с гърди и при което

аз твърдостта им можех да изпитам...

 

...Танцувахме във унес, несъзнателно

и нищо, че с полата ти играеше,

но колко са в страстта очарователни

бедрата ти, той Вятърът, не знаеше!..

 

Но аз усещах сладостната тръпка

на тяхната енергия стаена

при всяка по-засилена прегръдка,

когато ти притискаше ги в мене...

 

А Времето, във тая нощ излишно,

спотайваше се в ъглите на тъмно,

но радваше се то макар и скришно

на нашата безпаметност безсънна...

 

...И все така в амнезия чаровна,

по-прелестна от нея аз не зная,

танцувахме (това обаче помня!)

в танго среднощно на нощта до Края...

 

...И знам, че сме изглеждали абсурдни-

побъркани, навярно извънземни,

а ние бяхме само: млади, луди,

обсебени от страст и просто- земни!..

 

24.06.2010.    д-р Коста Качев

Девин

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубаво стихотворение!Поздравления, докторе!
  • Харесва ми еротичната закачка. Не е пошла, оставя приятно чувство. Но различният шрифт в строфите ме озадачава, не разбрах какво внушение се цели.
  • Танго в Париж, жадувано...абсурдно...!
  • Ех, докторе, какви спомени ми докара само с този стих!!!! Аплодирам те!
  • Хубаво и влюбено.
Предложения
: ??:??