18.08.2009 г., 1:10 ч.

Средняк 

  Поезия
450 0 9

 

СРЕДНЯК

 

 

Съдбата мен не ме беляза

с вечния си знак.

На щастливите случайности

не станах бреме.

Не срещнах през живота си

фаталната жена.

Виновен ли съм, Боже, за това? –

Така и преди мене са живели.

 

Средняк ме наричат – в средата живея.

Заети са ложите.

Блатата – миришат.

Фарисеи се ширят, навред – фарисеи.

Фарисеи във храма.

Фарисеи в бордеите.

 

А пък аз,

среднякът,

за да оцелея,

скришом,

с кръвта на дедите си

историята

пиша.

 

 

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??