СРЕДНЯК
Съдбата мен не ме беляза
с вечния си знак.
На щастливите случайности
не станах бреме.
Не срещнах през живота си
фаталната жена.
Виновен ли съм, Боже, за това? –
Така и преди мене са живели.
Средняк ме наричат – в средата живея.
Заети са ложите.
Блатата – миришат.
Фарисеи се ширят, навред – фарисеи.
Фарисеи във храма.
Фарисеи в бордеите.
А пък аз,
среднякът,
за да оцелея,
скришом,
с кръвта на дедите си
историята
пиша.
© Ангел Веселинов All rights reserved.