24.01.2009 г., 11:25 ч.

Среща 

  Поезия » Любовна
518 0 6

                                                   Среща

 

                                  Имам среща с моето момиче.

                                  С радост към нея пътувам.

                                  Ще видя ли и таз вечер очите,

                                  които нощем често сънувам?

 

                                 Но защо те няма, мила, на срещата?

                                 Нима си ме вече забравила?

                                 Поглеждам часовника и се усещам -

                                 рано е още - много съм бързал.

 

                                 Ето, идва моето мило момиче!

                                 О, как сърцето ми се вълнува.

                                 Дали и то така ме обича?

                                 Дали и то по цяла нощ ме сънува?

 

                                 Седим в градината на пейката - двамата.

                                 Тунджа леко ромоли - шуми.

                                 Усещам главата му на моето рамо,

                                  а сърцето ми тупти ли, тупти! 

 

                                                1950 год.

 

 

© Асен Стефанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??