Когато някой ден случайно
тя при тебе спре,
когато с галещ поглед
докосне твоето сърце,
недей я пита с изненада
тя коя е и защо с ръка
съдбата ти чертае.
Отваря тя заключени врати
и на нейните криле ти –
птица устремена,
политаш към бездънни висоти,
а после спускаш леко,
над върхарите зелени.
Ще мине време и ще разбереш,
че с любовта
и с нейната магия,
своя връх мечтан си изкачил
и на всекиго от себе си,
ти нещо скъпо си дарил.
П. Иванова
© Павлина Иванова Всички права запазени