16.06.2019 г., 9:24 ч.

Среща в "циганското" лято... 

  Поезия » Любовна
129 0 1

 

Среща в „циганското” лято...

 

Аз на Живота в „циганското” лято,

Жена разкошна срещнал бях веднъж-

полата ѝ бе вдигнал палав вятър...

О чуден миг!... Омаята задръж!...

 

Смутена тя, свенливо ме погледна,

с ръце прикри изящните бедра

и стори ми се, че пропадам в бездна

от чувства, и не мога да ги спра...

 

Пристъпваше божествено-прекрасна,

под стъпките ѝ никнеха цветя,

че Оня вятър даже се захласна,

когато спря до мен с усмивка тя...

 

... Аз помня неочкваната лудост

на страстните желания до днес

и просто най-невижданото чудо,

с което ме докосна тя с финес.

 

Внезапно всички птици се разпяха

и разцъфтяха всичките цветя...

В небето два сокола заиграха...

... И стана приемлива Есента!...

 

Зад облак скрито Слънцето изкочи,

усмихна се с лъчи и заигра

по облите ѝ бели и източени,

от вятъра заголени бедра...

 

А някак си по-близо хоризонта

до нас докара и Безкрайността -

от там насетне само съм запомнил:

разтърсващата сила на страстта...

 

... И днес все още в паметта ми свежа

е цялата възбуждаща игра:

как виеха се като риби в мрежа

прекрасните ѝ гъвкави бедра...

 

27.09.2013.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??