18.12.2008 г., 12:55 ч.

Срещнеш ли доброто 

  Поезия » Философска
552 0 0
 

 Срещнеш ли доброто

-------------------------

Защо в стремежа си за най-доброто

пропускаме край нас доброто?

От тук ли идват всичките злини, беди?

И отговорът кой ще потвърди?

Дали един-единствен ще е той?

Житейска тайна е това, неразгадана до сега.

Това не прави ли ни зли, нахални егоисти?

Хора със затворени сърца и навъсени чела.

А какво ни струва, срещнеш ли доброто -

ръка подай, сърцето отвори.

С поглед благ го погледни.

Чело вдигни, не се плаши.

То идва с цел една - да те ощастливи!

Комай разковничето се откри?

Отвориш ли сърце за обич, добрина,

усмихнеш ли се с очи,

повдигнеш ли без страх навъсено чело,

то идва си само - казва се ДОБРО!

© Димитър Митов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??