24.08.2016 г., 21:28 ч.

Сродни 

  Поезия » Любовна
434 0 3

СРОДНИ 


Р. Чакърова

 

Да вярвам ли, че си ме заобичал?
Или отново маската да сложа...
Да...Ние, всъщност, по невяра си приличаме,
по убеждение - че любовта е невъзможна.


По болки и по рани си подхождаме,
по кръпките в душата, по безсъние,
съзнаваме животът колко сложен е
и срещаме се в улици задънени...


И всеки стиска ревностно мечтата си,
на рамо с по една торбичка малка,
в която носим дребните остатъци
от спомените с нотки на фаталност...


Два пламъка сред ледена пустиня,
изгубили огнища и пътеки...
Вземи ме. Позволи ми да те имам.
Така е нужно. И така човешко.


Обичай ме. И аз ще те обичам.
Стопли ме и вземи си топлина.
Сега на две звезди ще заприличаме.
На влюбен мъж. На влюбена жена.

 

Лондон 24/08/2015'  22:35

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??