3.04.2011 г., 21:25 ч.

Старата любов 

  Поезия » Любовна
657 0 2

Каква, каква е старата любов –

далечна песен, спомен блед,

увяхнал цвят и тъжен зов?

От огън – пепел, от усмивка – лед.


За старата любов аз дълго плаках

и носих с мъка кръста ù горещ.

И чаках да се върне – дълго чаках,

но изгоря до края восъчната свещ.


От мъдростта на старата любов се възродих,

за да усетя, че живея, че ме има.

И звънна в мен един забравен стих

за старата любов, но с нова рима.


Какво е старата любов – та кой ли знае?

Отдавна чувството дълбоко е заспало.

На старата любов аз казвам твърдо: Край!

На новата – добре дошла, ти, слънчево начало!

© Христина Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Старата любов може да бъде и хубав стих.Поздрав!
  • Браво,Хриси,точно така-напред към слънчевото начало.Хубав стих.Поздрав!
Предложения
: ??:??