27.07.2017 г., 11:09 ч.

Старчески неволи 

  Поезия » Любовна, Философска
276 1 2

Лъчи!
Аз ще съм
                по обувки…
Ти ще си
              по сандали...
А морето ще гали
                            със длани
            остарели
очи...
Блести!
           Побелели коси
                                 ще докосвам

                                                     с наслада.
                                     А нирвана
                        ще бълва
            искри и
вълни.
Хвани
          ми
              ръката.
                        Свали

                     ми
        звездата.
Ще
    чакам
            дъгата...
Нали съм мечтател...
Мълчи!
А душата се смаля...
                            А душата се смаля...
Хоризонта е кален...
                              Хоризонта е кален...
И във него горим...

 

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??