25.08.2010 г., 22:52 ч.

Старците 

  Поезия » Гражданска
516 1 9

СТАРЦИТЕ


Старците на пейките седят,

радват се на хубавото време.

Приказки за младостта редят,

за сегашното си тежко бреме.


Старците шегуват се дори

със живота си недраг, нелесен.

Казват, че ще дойдат дни добри,

там - в отвъдния им дом небесен.


Старците са грохнали от труд,

но със смях поглеждат към бедите.

Като фокусници в цирк прочут -

стискат си зад зъбите душите.


Все пак, хубаво е да си жив,

слънце топло денем да те грее!

Да проблясва погледът игрив,

сън за щастие да те люлее!

© Радко Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??