Във ъгъла на тъмното мазе,
търкаляше се стар фенер прашлясал,
изглежда бе отдавна демоде,
а с времето, олющен и ръждясал.
Във къщата на горния етаж,
красива и модерна нощна лампа
стоеше върху дървеният шкаф,
с най-фина и изискана осанка.
Задуха вятър! Страшно притъмня
и буря се завихри от небето,
а лампата примигна – изгоря
и повече не искаше да свети.
Завтече се стопанката тогаз
по стълбите надолу към мазето,
фенерът там стоеше, още здрав,
търкаляйки се сам в небитието.
Светѝлото отново заблестя,
а вятърът в прозорчето надникна
да види тази чудна светлина
и после между къщите утихна.
© Руми Всички права запазени
Марко, бил си тук преди 4 години... 🌿 Благодаря!